Borsa İstanbul’da gong ARD Bilişim için çaldı
ARD Grup Holding A.Ş. bünyesinde yer alan ARD Bilişim, BIST Ana Pazarda ARDYZ.E koduyla Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladı.
Borsa İstanbul’da gong ARD Bilişim için çaldı – Tıkla İzle
Hacettepe Teknokent bünyesinde teknoloji ve Ar-Ge faaliyetlerini sürdürmekte olan ARD Grup Holding A.Ş. bünyesinde yer alan ARD Bilişim, Borsa İstanbul’da düzenlenen Halka Arz Gong Töreni ardından BIST Ana Pazarda ARDYZ.E koduyla işlem görmeye başladı. Verilen bilgiye göre, Metro Yatırım aracılığı ile gerçekleştirilen halka arza yatırımcılar yoğun ilgi gösterdi. Halka arzın 17 katı olan, 128 Milyon Lot üzerinde talep geldi. Halka arz işleminde toplam 7 milyon 500 bin TL nominal değerli payların tamamının satışı 5,30 TL satış fiyatından gerçekleşti. Halka Arzda, 1 adet yabancı tüzel kişi yatırımcı, 36 adet yabancı gerçek kişi yatırımcı, 17 bin 962 adet yerli gerçek kişi yatırımcı, 56 adet yerli tüzel kişi yatırımcı olmak üzere toplam 18 bin 55 adet yatırımcı alım yaptı. Şirketin 1 yıl boyunca halka arz fiyatının altında satmama taahhüdü verdiği aktarıldı.
Düzenlenen törene Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Dr. Korkmaz Enes Ergun, ARD Grup Bilişim Teknolojileri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Arda Ödemiş, yönetim kurulu üyeleri ve davetliler katıldı.
Törenin açılışında konuşan Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Dr. Korkmaz Enes Ergun, ”ARD Bilişim Teknolojileri paylarının işlem görmeye başlaması nedeniyle, Borsamız ev sahipliğinde düzenlenen Gong Törenine hoşgeldiniz. ARD ile 2020 yılının ilk halka arzını gerçekleştirmiş bulunmaktayız. 2020 yılında halka arz yapmayı düşünen ve hazırlık süreci devam eden daha başka şirketlerimiz de bulunmaktadır. 2019 yılında 6 tane halka arz olmuştur. Ana Pazarda işlem görmeye başlayan bu 6 şirketin halka arz tutarı 264 milyon TL’dir. 2018 yılında ise 9 tane halka arz olmuştu. Bunlardan 3 tanesi Yıldız Pazar ölçeğinde, 6 tanesi ise Ana Pazar ölçeğinde idi. 2018 yılındaki Ana Pazar ölçeğindeki bu 6 halka arzın hasılatı da 264 milyon TL olmuştu. Ana Pazar ölçeğinde, 2019 yılında 2018 yılını yakaladık. Umarım 2020 senesi de halka arzlar açısından olumlu bir yıl olur.ARD, 17 kat talebin geldiği yaklaşık 40 milyon TL’lik bir halka arzda, 18 binin üzerinde yatırımcıya yaptığı satış ile başarılı bir halka arz gerçekleştirmiştir. Bu başarılı halka arz dolayısıyla, bu süreçte emeği geçen herkese, çok teşekkür ediyor, bugün Borsa ailesine katılan ARD hoş geldiniz diyorum” dedi.
”17 kat talep alan firma olduk”
Şirketin çalışmaları hakkında bilgi veren Arda Ödemiş, ”Bilişim, sağlık, savunma, inşaat ve enerji alanında faaliyet gösteriyoruz. 2011 yılından beri Teknokent geliştirme bölgesinde Ar-Ge faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Hukuk, sağlık, lojistik, siber güvenlik, e-dönüşüm gibi birçok kurumsal projeleri yürütmekte olan bir firmayız. Bir çok sektörde faaliyet yürütüyoruz. Özellikle milli gizli belgeler gibi yüksek güvenlik gerektiren projelerde yerli ve milli yazılım faaliyetleri sürdürmekteyiz. Bugün itibariyle borsada işlem görmeye başladık. 17 kat talep alan bir firma olduk. Bu anlamda bir rekora imza attık. Bu halka arzla daha da büyüyerek, katma değerli projeler üreterek ülkemize fayda sağlamak istiyoruz” şeklinde konuştu.
”Halka arz gelirini büyüme odaklı Ar-Ge hedefli kullanacağız”
Arz sürecine değinen Ödemiş, ”Firma olarak 29-30 Ocak tarihlerinde talep topladık, halka arz sürecimiz bu tarih oldu. Metro Yatırım aracılığıyla talep toplama işlemini gerçekleştirdik. Son zamanlarda bilişim firmalarına yoğun bir talep vardı. Bizde bu anlamda borsaya katılan ve birçok sektörde çalışan bir firmayız. Bilişim firmaları arasında halka arzda en çok talep toplayan firmayız. Yatırımcılarımıza ve tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bu süreçle birlikte halka arz gelirini büyüme odaklı Ar-Ge hedefli kullanacağız. Yatırımlarımızı büyüteceğiz, yurtdışı ofislerimizi daha büyük operasyonlara hazır hale getireceğiz. Yeni şirketler satın alacağız. Yazılım ihracatımızı yurtdışına çıkartarak dünya çapında bir firma olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Adem Gürer – Murat Ergin